06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420
Opleiding voor begeleiders

De kracht van je hoofd zit in je lijf - woensdagen

Hoe je fysieke coaching toepast
4 september 2024
Oisterwijk

Verdiep je gedurende 5 dagen in het lichaamsbewustzijn door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wilt brengen en werkervaring hebt met hoogbegaafden, dan is deze opleiding een mooie aanvulling op je eigen kennis.

Deze cursus bestaat uit vijf woensdagen van 9.00-16.30 uur. De training begint op 4 september 2024 en eindigt in januari 2025.

Verbinden van hoofd, hart en handen

Veel mensen hebben de neiging in hun hoofd te gaan zitten. Het rationele vermogen neemt graag de overhand. Als je veel nadenkt en alles rationaliseert, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de omgeving. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat je mentaal, fysiek en emotioneel in balans bent.

Tijdens deze opleiding word je je bewust van je eigen lichaamsgevoel en leer je het te herkennen bij anderen. Je leert bij jezelf patronen en eigen mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen (her)kennen, maar ook die van anderen.

Het oefenen en ervaren draagt bij aan je eigen fysieke en emotionele ontwikkeling. Door het te ondervinden leer je het ook te herkennen bij anderen en kun je het zelf overbrengen. Een goede coach moet eerst met zichzelf aan de slag om te ervaren wat het voor een ander betekent.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Bij het coachen van mensen wordt vaak voorbijgegaan aan het fysieke aspect. Psychologen, orthopedagogen, docenten, jongerenwerkers en andere begeleiders hebben in hun opleiding vaak niet de skills meegekregen om met fysiek werk het emotionele brein aan te passen. Terwijl dit zo belangrijk is!

Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wil brengen, is deze opleiding een mooie aanvulling op je eigen kennis. We veronderstellen dat je over een HBO denkniveau beschikt en dat je werkervaring hebt met hoogbegaafden. Daarnaast is het van belang dat je met jezelf aan de slag wilt en durft te gaan. Tijdens de eerste dagen ben je vooral bezig met je eigen ontwikkeling. Door het zelf te ervaren, kun je het namelijk het beste overbrengen.

Inhoud

Tijdens vijf dagen gaan we ons verdiepen in het lichaamsbewustzijn. Dit doen we door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Het zelf ervaren en oefenen staat centraal tijdens de hele opleiding.

Opleidingsdagen:

  • woensdag 4 september 2024
  • woensdag 2 oktober
  • woensdag 30 oktober
  • woensdag 27 november
  • woensdag 8 januari 2025

Hieronder kun je je inschrijven voor deze opleiding. Je wordt dan ook meteen naar de betaling geleid. Wil je wel inschrijven, maar liever op een andere datum starten? Of inschrijven maar nog niet betalen? Stuur me dan even een bericht.

Inschrijven

Naam is vereist.
Naam is vereist.
E-mailadres is vereist.
Na betaling ontvang je een factuur op dit e-mailadres.
E-mailadres komt niet overeen.
De kracht van je hoofd zit in je lijf - woensdagen
Prijs: € 1.136,36
Btw: € 238,64
Totaal
€ 1.375,00
Algemene voorwaarden en privacybeleid *
Je moet akkoord gaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

Vraag of meer info?

Bel Mirian

(+31) 6 51175420

Wat ik goed vond aan de opleiding? Het doen en het voelen. Het was goed te volgen, met theorie, instructies en uitleg. De huiswerkopdrachten waren heel zinvol. Ik zou ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ een 10 geven!

Karin Mol
Eigenaar Jouw Leerstijl; praktijk leer- en ontwikkelingsproblemen

De opleiding in Lichaamsbewustzijn was nog leuker dan verwacht! Heel divers. Mirian neemt de tijd voor dingen, zonder dat de training er traag van wordt. Ik vond veel dingen vooraf spannend, maar heb het geen enkel moment vervelend gevonden. Ik heb genoeg om verder mee aan de slag te gaan, dank je wel!

Brenda van Beek
Leerkracht

Ik heb veel gehad aan deze opleiding, zowel voor werk als privé. De training had veel bruikbare (werk)vormen. Ik ben uit mijn comfortzone gegaan, al had Mirian wat mij betreft best nog directiever mogen zijn. Ik zou de opleiding zeker aanraden. En zelf wil ik nog wel een verbreding / verdieping.

Esther Horn
Leerkracht

Veilige sfeer, kleine groep en oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Goede begeleiding door Mirian: zonder oordeel zet ze je aan tot nadenken en zelfreflectie. Het maakte meer los bij mezelf dan ik had verwacht. Dat heb ik als héél waardevol ervaren. De manier waarop jij coacht, is een voorbeeld voor mij. De manier van vragen stellen; onbevooroordeeld en respectvol, daar heb ik héél veel van geleerd!

Nanda Heikamp
Leerkracht HB onderwijs en HB-coach

Lichaamsbewustzijn. Ik had er al veel over gehoord en gelezen. Ik wist al dat het belangrijk is, dat er in je lichaam zoveel verscholen ligt op het gebied van ervaren, leren, voelen, her-inneren, handelen. Na deze opleiding kan ik dit belang nog beter uitleggen en er in mijn begeleidingen ook gebruik van maken. Het is zo breed inzetbaar. En leuk ook! Wat ik goed vond aan de opleiding: heel veel oefenen, veilige omgeving, ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid voor tussentijds contact. Er zaten ook veel verrassingen in. Ik heb veel inzichten gekregen. Het had voor mij nog wel langer mogen duren. Ik geef een 9!

Willemijn van der Sanden
Eigenaar praktijk In Zee met HB
© 2021 Mirian Rutten