06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420

“Mirians coaching heeft mij echt verder geholpen”

Mirian Rutten coacht managers die het gevoel hebben ergens ‘vast te lopen’. Vaak hebben zij al een heel traject achter de rug wanneer ze zich bij Mirian aanmelden. Ze hebben bijvoorbeeld al tien cursussen gedaan, maar hebben nog steeds het gevoel dat ze niet verder komen. Of ze vertellen ‘ik snap wel wat er misgaat, maar ik kan het niet veranderen’. Sommige managers hebben hulp van een psycholoog gezocht, maar kwamen ook daar niet verder. Eén van die managers is Chrystel Dirks.

Chrystel (35) werkt sinds 2012 als HR manager. Ruim een jaar geleden merkte zij steeds vaker dat ze niet lekker in haar vel zat. “Ik voelde me krachteloos. Letterlijk, omdat ik net hersteld was van een griep, maar ook mentaal. Ik trok mij veel dingen aan. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde. Het voelde als een disbalans.” Chrystels nicht raadde haar aan om Mirian Rutten te bellen. “Volgens mijn nicht kon Mirian me weer terug in het zadel te krijgen, mij helpen om weer in mijn kracht te komen. Ik bekeek de website van Mirian en dat sprak me meteen aan. Toen heb ik een afspraak gemaakt.”

Hoe heb je de coaching ervaren?

“Toen ik naar Mirian toe ging, voelde ik spanning. Wat zou ik gaan ontdekken? En wilde ik dat eigenlijk wel? Die spanning was snel weg. Mirian is heel toegankelijk en ik voelde me vrijwel meteen op mijn gemak bij haar. Ze luisterde heel goed. Ik zat steeds te wiebelen en toen vroeg ze mij op een yoga bal te gaan zitten. Daar werd ik veel rustiger van. En ik besefte meteen hoe onrustig ik van binnen eigenlijk was.” Chrystel was verbaasd over wat ze leerde. “Mirian keek heel goed naar mijn lichaamstaal en vertelde wat ze zag. Door dit spiegelen, kreeg ik inzicht in mezelf en zag ik waar ik tegenaan liep. Toen ik naar huis ging, voelde ik me lichter. Ik was vrolijk en opgewekt.”

Een aantal weken later ging Chrystel weer naar Mirian. “Bij een psycholoog praat je alleen maar voel je niet. Bij Mirian voelde ik letterlijk aan hoe mijn lichaam reageert op mijn gedrag. Dat geeft je veel meer inzicht. En daardoor blijft het geleerde ook beter hangen.”

Wat heb je met de coaching bereikt?

“Ik heb bij Mirian inzicht gekregen in mezelf. In waarom ik dingen deed, in mijn patronen die niet meer werken. Door Mirian heb ik me voorgenomen om dingen anders te gaan doen. En dat heb ik ook gedaan. Er is een last van me afgevallen, waarvan ik niet eens wist dat ik hem droeg. Ik heb nu meer rust.” Chrystel heeft Mirian vier keer gezien in een half jaar tijd. “Sindsdien ben ik intuïtiever geworden. Ik voel meer en zit minder in mijn hoofd. En ik doe wat ík wil, terwijl ik eerst bezig was met voldoen aan de verwachting van anderen. Ik deed dingen omdat anderen dat ook deden. Ik heb mezelf nu geaccepteerd, met al mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ik ben dankbaar dat ik ben zoals ik ben.”

Zou je anderen aanraden om naar Mirian te gaan?

“Ja, dat heb ik al gedaan. Een oud-collega was op zoek naar een coach. Zij is leidinggevende. Ik heb haar verteld over Mirian, dat ze heel goed kan spiegelen en dat je daardoor snel inzicht krijgt in jezelf en waar je tegenaan loopt. En ook dat Mirian duidelijk is op een plezierige manier. Je voelt dat ze er echt voor jou is. Dat ze je oprecht wil helpen. Ik heb er veel aan gehad. En nog steeds hoor ik wel eens haar stem in mijn hoofd: Gewoon doen, wat heb je te verliezen!”

Coaching voor managers

Sommige managers hebben de neiging veel ‘in hun hoofd te gaan zitten’. Ze zijn druk met scenario’s, strategieën en oorzaak-gevolg-vragen, waardoor het rationele vermogen de overhand neemt. Ze hebben minder aandacht voor het zintuiglijke. Intuïtieve signalen redeneren ze vaker weg. Sommige managers lopen daardoor zelfs vast. Herken je dit? Dan kan Mirian Rutten jou helpen.

Lichaamsbesef en non-verbale communicatie spelen een grote rol in high-performance leadership. Mirian Rutten biedt coaching voor (hoogbegaafde) managers om jou te leren hier anders mee om te gaan. Door deze coaching word jij als manager je weer bewust van je eigen lichaamsgevoel. Ook leer je hoe je dat kunt herkennen en inzetten in je team. Het gevolg is dat niet alleen jouw eigen prestaties zullen verbeteren, maar ook die van je team. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met Mirian (06-511 75 420) of kijk bij de info voor managers.

© 2021 Mirian Rutten