06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420

Referenties

Algemeen

Werken en studeren met Mirian heeft oprecht mijn leven verrijkt. Als collega in coaching én als coach. De sessie die we gedaan hebben, heeft veel voor mij in een ander perfectief geplaatst op een zeer positieve manier. Mirian is bijzonder goed in het aanvoelen van haar cliënt. De combinatie van deze gevoeligheid, haar zorgvuldigheid, stabiliteit en doortastendheid maakt haar in mijn ogen een topcoach. Onze diepe connectie en fijne gesprekken koester ik.

Maaike Rekers

Mirian is een fijn mens. Ze luistert en kijkt goed, laat haar gevoel duidelijk meespreken en heeft een goed gevoel voor humor. Het is gemakkelijk met haar in contact te komen.

Anneke
HR Manager

Ik heb bij Mirian inzicht gekregen in mezelf. In waarom ik dingen deed, in mijn patronen die niet meer werken. Mirian kan heel goed spiegelen waardoor je snel inzicht krijgt in jezelf en waar je tegenaan loopt. Ze is duidelijk op een plezierige manier. Je voelt dat ze je oprecht wil helpen. Ik heb er echt veel aan gehad. Door Mirian heb ik me voorgenomen dingen anders te gaan doen. Nu ik dat doe, is er een last van me afgevallen, waarvan ik niet eens wist dat ik hem droeg. Ik heb nu meer rust en ben dankbaar dat ik ben zoals ik ben.

Chrystel Dirks
HR manager

Ik was erbij vrijdagavond toen je de workshop gaf voor het IHBV. Daar wil ik wat over kwijt. Want ik vind het geweldig hoe je dat doet. Door mijn dochter en haar hoogbegaafdheid ben ik er zelf pas op latere leeftijd achter gekomen dat ik ook hoogbegaafd ben. En nu komt het: hoogbegaafden, over het algemeen, doorzien mensen als ze ‘nep’ zijn. Maar wat ik vrijdag zag was een 100% authentieke mens. Ik zag dat je zo goed en respectvol met ieder individu in de groep kon omgaan, zonder dat je ook maar één keer twijfelde in je woordkeus. Juist voor hoogbegaafden is dat fijn: dat er humor en vaart in de communicatie zit. Dus ik vind een compliment op zijn plaats.😊 Daarnaast heb ik zelf voor het eerst in de gaten dat je buik bol moet komen te staan als je goed inademt. Daar ben ik volop mee aan het oefenen. Mocht ik in de toekomst voor mijzelf of mijn dochter hulp nodig hebben zal ik je zeker contacteren, hoewel we niet uit de buurt komen.

K. v H.

Coaching manager

Tijdens mijn coachingstraject kwam ik meer te weten over mijzelf en de over wijze waarop ik moest leren omgaan met vragen die ik niet een, twee, drie zelf kon oplossen, dit dankzij de hulp van Mirian. Mirian zet je aan het werk. Ze neemt de tijd om jou zelf te laten uitvinden waar de antwoorden liggen op complexe vragen, die vaak heel ver teruggaan in het verleden. Je ontdekt dat jij zelf de sleutel in handen hebt. Mirian houdt je de spiegel voor om je te laten zien waarmee jij aan de slag moet. We gingen heel diep en dat heeft echt tijd nodig. Ook je omgeving moet weten waarmee jij bezig bent. Het heeft mij een prima gevoel gegeven en heel veel antwoorden, waarmee ik anders was blijven rondlopen. Vele malen dank Mirian! Succes met het coachen van andere mensen die waarschijnlijk ook allemaal op zoek zijn naar de antwoorden die ik heb gevonden dankzij jouw hulp.

Michel van Dijk
Manager gemeente Tilburg

Coaching kind / jongere

Ik zocht iets waardoor mijn zoon, die veel in zijn hoofd zit, in verbinding zou komen met zijn lijf en gevoel. De oefeningen van Mirian maakten zó veel duidelijk! Ze kan onbewuste processen weergeven en naar een bewust niveau krijgen. Na drie sessies voelt mijn zoon zich sterker, hij straalt zelfvertrouwen uit en maakt weer grapjes!

Maaike van Gils

Wij zijn bij Mirian Rutten terecht gekomen aangezien onze oudste zoon van 9 jaar vastliep in zijn ontwikkeling op school en thuis. Later is Mirian ook met onze jongste zoon van 6 jaar aan de slag gegaan. Mirian is met beide jongens oefeningen gaan doen, zodat zij meer in hun lijf zijn gaan zitten en steeds beter om kunnen gaan met emoties en de uiting hiervan. Wij ouders hebben hier ook begeleiding bij gekregen om te kijken hoe het bij ons werkt, zodat we het vervolgens kunnen terugkoppelen naar onze kinderen. En ook om te leren kijken naar ons eigen gedrag en wat voor effect het heeft op de kinderen. Kenmerkend voor Mirians werkwijze zijn: verbinding, veiligheid, respectvol, spiegelend, kritisch, alles mag er zijn zonder oordeel, sturend zonder druk, doelgericht, met beide benen op de grond, oprechtheid en humor.Voor mensen die vastlopen in een systeem of meerdere systemen (zoals werk, gezin of relatie) en die willen reflecteren naar zichzelf met een open mind, is Mirian zeker een aanrader.

Debbie Broos

Opleiding De kracht van je hoofd zit in je lijf

'De kracht van je hoofd zit in je lijf' was voor mij een waardevolle opleiding, zowel qua kennis als voor mijn persoonlijke groei. De begeleiding door Mirian Rutten vond ik goed en persoonlijk. Ook haar expertise en haar flexibiliteit tijdens deze opleiding waren heel goed. Een aanrader voor iedereen die met hoogbegaafde jeugdigen werkt!

Sjoerd Dirk Meijer
ECHA Specialist hoogbegaafdheid bij iQBegrijp

Lichaamsbewustzijn. Ik had er al veel over gehoord en gelezen. Ik wist al dat het belangrijk is, dat er in je lichaam zoveel verscholen ligt op het gebied van ervaren, leren, voelen, her-inneren, handelen. Na deze opleiding kan ik dit belang nog beter uitleggen en er in mijn begeleidingen ook gebruik van maken. Het is zo breed inzetbaar. En leuk ook! Wat ik goed vond aan de opleiding: heel veel oefenen, veilige omgeving, ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid voor tussentijds contact. Er zaten ook veel verrassingen in. Ik heb veel inzichten gekregen. Het had voor mij nog wel langer mogen duren. Ik geef een 9!

Willemijn van der Sanden
Eigenaar praktijk In Zee met HB

Vellige sfeer, kleine groep en oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Goede begeleiding door Mirian: zonder oordeel zet ze je aan tot nadenken en zelfreflectie. Het maakte meer los bij mezelf dan ik had verwacht. Dat heb ik als héél waardevol ervaren. De manier waarop jij coacht, is een voorbeeld voor mij. De manier van vragen stellen; onbevooroordeeld en respectvol, daar heb ik héél veel van geleerd!

Nanda Heikamp
Leerkracht HB onderwijs en HB-coach

Wat ik goed vond aan de opleiding? Het doen en het voelen. Het was goed te volgen, met theorie, instructies en uitleg. De huiswerkopdrachten waren heel zinvol. Ik zou ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ een 10 geven!

Karin Mol
Eigenaar Jouw Leerstijl; praktijk leer- en ontwikkelingsproblemen

Bedankt Mirian voor jouw fijne, deskundige begeleiding. Het was een hele fijne opleiding voor mezelf en ik vind het erg waardevol dat ik heb geleerd over hoe ik fysieke coaching toe kan passen bij anderen. Wat ik verder goed vond zijn de praktische werkvormen en dat het geleerde direct toepasbaar is in de praktijk. Ik vond het ook waardevol om lichaamsbewust te leren coachen. Kan eigenlijk geen verbeterpunten noemen.

Nathalie Laurens
Begeleiding (hoog)begaafde kinderen

Ik zou een 9 geven voor de opleiding ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ van Mirian Rutten. Door dingen te ervaren integreer ik kennis. Ik voel wat de oefeningen met mij doen. Dit kan ik voortaan toepassen in mijn mbo-praktijk. Het geeft inspiratie. Ik vond het ook heerlijk om Mirians praktische inslag te ervaren. Veel geleerd!

Ron Langendoen
Coach

Tijdens de opleiding ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ hebben we verschillende oefeningen gedaan. Hierdoor ga je veel bewuster voelen in je lijf. Ook door de bijbehorende theorie word je je hier bewuster van. Door deze training ben ik me meer bewust van de signalen van mijn lichaam. Ik denk bewuster na over de keuzes die ik maak en de gevolgen daarvan op mijn lichaam. Uiteindelijk heb ik hierdoor meer rust.Mirian kan luisteren zonder oordeel. Je kunt echt je verhaal bij haar kwijt. Ze stelt haar vragen zo, dat je zelf aan het denken wordt gezet. Ook haar nuchtere kijk en humor zijn heel fijn. En het feit dat ze zo door onzin en smoesjes heen prikt. Ze doet dit op een manier die niet aanvallend is maar wel direct.Als je ervoor durft te gaan, zou ik aanraden om aan de slag gaan met Mirian. Je krijgt dan een spiegel voorgehouden, waardoor je echt aan de slag moet met jezelf.

Mieke van den Elzen
Eigenaar Bijdehand Talentbegeleiding

Deze opleiding heeft me nu al heel veel gebracht en ik voel dat het me nog veel meer gaat brengen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen die ik mag begeleiden. Wat ik goed vond: de kundige begeleiding, veel praktische oefeningen, dat Mirian oordeelloos is en voor een veilige sfeer zorgt. Heel veel dank Mirian!

Wendy van Beurden
Eigenaar Dubbel-Plus, Specialist hoogbegaafdheid

Vandaag was de laatste dag van de opleiding "De kracht van je hoofd zit in je lijf". Wat heb ik veel ontdekt over mezelf, over ademhalen, over voelen wat er in en met mijn lijf en dat van anderen gebeurt, over mijn afweermechanismen en die van anderen, over vertrouwen en mijn passie voor theatersport weer intens gevoeld en beleefd. Wat vind ik het jammer dat het afgelopen is! Nogmaals grote dank en tot ziens Mirian!!!

Nanda
HB-coach

De opleiding Lichaamsbewustzijn was nog leuker dan verwacht! Heel divers. Mirian neemt de tijd voor dingen, zonder dat de training er traag van wordt. Ik vond veel dingen vooraf spannend, maar heb het geen enkel moment vervelend gevonden. Ik heb genoeg om verder mee aan de slag te gaan, dank je wel!

Brenda van Beek
Leerkracht

Ik heb veel gehad aan de opleiding Lichaamsbewustzijn, zowel voor werk als privé. De training had veel bruikbare (werk)vormen. Ik ben uit mijn comfortzone gegaan, al had het Mirian wat mij betreft best nog directiever naar mij mogen zijn. De training voldeed aan mijn verwachtingen, ik zou ‘m aanraden. En zelf wil ik nog wel een verbreding / verdieping.

Esther Horn
Leerkracht

De opleiding Lichaamsbewustzijn was heel praktisch, vol zinvolle toepassingen voor in de begeleiding van leerlingen. Ik wilde handvatten en die heb ik gekregen. Ga zo door!

Anneke
Begeleider

Workshop Kom uit je hoofd (1 ochtend)

Het was fijn om tijdens de workshop ‘kom uit je hoofd’ actief bezig te zijn en meer te leren over hoe je uit je hoofd kunt komen door te letten op je ademhaling. Waardevol vond ik zelf te ervaren dat je door goed te ademen tijdens oefeningen betere oplossingen kunt bedenken. Er waren grappige momenten en er was een gezellige sfeer. De opdrachten over o.a. lichaamshouding en ademhaling zijn ook direct toepasbaar in mijn begeleiding van (hoog)begaafde kinderen. De PowerPoint en uitleg over overlevingsmechanisme ‘fawn’ vond ik erg interessant en herkenbaar. Ik heb eigenlijk geen verbeterpunten, ik zou een 9 willen geven. Bedankt voor de fijne workshop en warme ontvangst!

Nathalie Laurens
Begeleider van (hoog)begaafde kinderen

Bij de deelname aan de workshop 'Uit je hoofd' vond ik het bijzonder om te ervaren dat juist bewegen zoveel zegt over je “gewoontes” in handelen. Ook ervaarde ik dat met deze methode je gewoontes snel kunt doorbreken, zodat je ook snel positief effect hebt in de belemmeringen die je eerst ervaarde. Ik wilde meer leren en ben meerdere keren teruggegaan. Na elke workshop ervaar ik dat ik weer een stap vooruit ben gegaan in het bewust omgaan met het hier en nu, dat ik steeds meer naar mezelf luister en ontspannener ben. Ik ervaar het als een uitje en zie het als ontwikkeling en investering voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving. Ik zou deze workshop aan iedereen aanraden om een keer te volgen. Om een keer te ervaren wat je gewoontes zijn en wat dit voor invloed op jezelf en op iemand anders kan hebben.

Pascalle

De training was heel concreet. Ik heb veel zelf ervaren. We kregen korte, duidelijke theoretische onderbouwing met literatuuradvies, dat vond ik heel goed. De sfeer was respectvol. Ik zou de training aanraden, ik geef ‘m een 10. En ik wil heel graag een vervolg!

Ineke van Doornik
Lerares

Ik vond ‘Uit je hoofd’ een heel leuke en gezellige workshop! Leuk opgezet met een combinatie van theorie en spel. Mirian creëerde een sfeer waarin iedereen zich veilig voelde. Ik zou de workshop een 10 geven!

Nicoline

Mirian let goed op dat ze tijdens de workshop ‘Uit je hoofd’ iedereen zijn moment geeft. De sfeer en energie zijn heel goed. Bedankt voor de fijne ochtend!

Rick van de Sande

Ik ben me er bewust van geworden dat ik meer ‘uit het hoofd’ moet komen. Het was een goede training, met een diversiteit aan oefeningen. Ook de huiswerkopdrachten zorgden voor meer inzicht en betrokkenheid. Aanrader!

Marlies van Heumen
trainer

Wat ik goed vond aan de workshop ‘Uit je hoofd’ is dat ik me bewust werd van mijn gevoelens en patronen. Ik zou de workshop een 8 geven.

Rianne

Workshop 3daagse Kom uit je hoofd

Ik heb geleerd bewust adem te halen, om me meer verbonden te voelen met het hele lijf. Fijn dat er veel doe-oefeningen waren in plaats van alleen theorie. Goede verzorging met koffie, thee en wat lekkers. Graag zou ik hierover meer willen leren, zodat ik het kan inzetten tijdens mijn lessen.

Naomi Vermeulen

De oefeningen lieten ons het verschil ervaren tussen ‘in je hoofd’ of ‘in je lijf’ zijn en welk effect dat heeft op concentratie en prestatie. Er was ook ruimte voor eigen inbreng. De workshop was praktisch en dat spreekt me erg aan. Ik zou wel een vervolg willen binnenkort!

Tanja Oosterhof

Benieuwd welke training jou verder kan helpen? Kijk dan bij de agenda.

Wil je liever individuele begeleiding of heb je een vraag? Neem dan contact op via

(+31) 6 51175420

of stuur een berichtje via het contactformulier.

© 2021 Mirian Rutten