06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420

De kracht van je hoofd zit in je lijf

Verdiep je gedurende 5 dagen in het lichaamsbewustzijn door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wil brengen en werkervaring hebt met hoogbegaafden, dan is deze cursus een mooie aanvulling op je eigen kennis.

De opleiding bestaat uit vijf dagen van 9.00-16.30 uur.

Verbinden van hoofd, hart en handen

Veel mensen hebben de neiging in hun hoofd te gaan zitten. Het rationele vermogen neemt graag de overhand. Als je veel nadenkt en alles rationaliseert, kun je het contact verliezen met je lichaam, je eigen energie en de omgeving. Om goed te kunnen functioneren is het van belang dat je mentaal, fysiek en emotioneel in balans bent.

Tijdens deze opleiding word je je bewust van je eigen lichaamsgevoel en leer je het te herkennen bij anderen. Je leert bij jezelf patronen en je eigen mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen (her)kennen, maar ook die van anderen. Het oefenen en ervaren draagt bij aan je eigen fysieke en emotionele ontwikkeling. Door het te ondervinden leer je het ook te herkennen bij anderen en kun je het zelf overbrengen.

Een goede coach gaat eerst met zichzelf aan de slag om te ervaren wat het voor een ander betekent.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Bij het coachen van mensen wordt vaak voorbijgegaan aan het fysieke aspect. Psychologen, orthopedagogen, docenten, jongerenwerkers en andere begeleiders hebben in hun opleiding vaak niet de skills meegekregen om met fysiek werk het emotionele brein aan te passen. Terwijl dit zo belangrijk is!

Als je mensen mentaal, fysiek en emotioneel in balans wil brengen, is deze opleiding een mooie aanvulling op je eigen kennis. We gaan ervan uit dat je over een hbo-denkniveau beschikt en dat je werkervaring hebt met hoogbegaafden.
Daarnaast is het van belang dat je met jezelf aan de slag wilt en durft te gaan. Tijdens de eerste dagen ben je vooral bezig met je eigen ontwikkeling. Door het zelf te ervaren, kun je het namelijk het beste overbrengen.

Inhoud

Tijdens vijf lesdagen gaan we ons verdiepen in het lichaamsbewustzijn. Dit doen we door middel van oefeningen gecombineerd met theorie. Het zelf ervaren en oefenen staat centraal tijdens de hele opleiding.

Rechtsboven aan deze pagina vind je de eerstvolgende startdatum en meer info over inschrijven.

NB: het is nu ook mogelijk om deze opleiding op locatie te volgen. Stel dan zelf een groep samen van minimaal zes deelnemers. Heel geschikt voor bijvoorbeeld scholen(gemeenschappen).

Volg je de opleiding liever individueel in plaats van in een groep? Ook dat is mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via info@mirianrutten.nl
of bel naar:

(+31) 6 51175420

Heb je interesse? Bekijk dan hieronder op welke datum deze opleiding start en schrijf je in!

Opleiding voor begeleiders
De kracht van je hoofd zit in je lijf - woensdagen
Hoe je fysieke coaching toepast
4 september 2024
Oisterwijk
Info en inschrijven
Opleiding voor begeleiders
De kracht van je hoofd zit in je lijf - zaterdagen
Hoe je fysieke coaching toepast
7 september 2024
Oisterwijk
Info en inschrijven

Dit was voor mij een waardevolle training, zowel qua kennis als voor mijn persoonlijke groei. De begeleiding door Mirian Rutten vond ik goed en persoonlijk. Ook haar expertise en haar flexibiliteit tijdens deze meerdaagse opleiding waren heel goed. Een aanrader voor iedereen die met hoogbegaafde jeugdigen werkt!​

Sjoerd Dirk Meijer
ECHA Specialist hoogbegaafdheid bij iQBegrijp

Deze opleiding was heel praktisch, vol zinvolle toepassingen voor in de begeleiding van leerlingen. Ik wilde handvatten en die heb ik gekregen. Ga zo door!

Anneke
Begeleider

Wat ik goed vond? Het doen en het voelen. Het was goed te volgen, met theorie, instructies en uitleg. De huiswerkopdrachten waren heel zinvol. Ik zou de opleiding ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ een 10 geven!

Karin Mol
Eigenaar Jouw Leerstijl; praktijk leer- en ontwikkelingsproblemen

Mirian kan luisteren zonder oordeel. Ze stelt haar vragen zo, dat je zelf aan het denken wordt gezet. Je krijgt een spiegel voorgehouden. Ook haar nuchtere kijk en humor zijn heel fijn. Ik zou je zeker aanraden om aan de slag gaan met Mirian.

Mieke van den Elzen
Eigenaar Bijdehand Talentbegeleiding
© 2021 Mirian Rutten