06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420

Voor begeleiders van hoogbegaafde personen

Mirian Rutten biedt een Train-the-trainer opleiding voor begeleiders van (hoogbegaafde) volwassenen en kinderen, zoals trainers, psychologen, orthopedagogen, docenten, jongerenwerkers en andere begeleiders.

Wat

Met een meerdaagse cursus leer ik begeleiders ervaren, kijken en voelen, zodat ze fysieke coaching op hun eigen manier kunnen inzetten in hun werk. Door het toepassen van fysieke oefeningen kun je het bewustzijn van anderen vergroten waardoor zij meer grip krijgen op situaties.

Belangrijk in de opleiding zijn de mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen. Deze leer je bij jezelf (her)kennen, waardoor je ook die van de ander gaat herkennen. Veel begeleiders praten door terwijl hun cliënt ‘in het vechten, vluchten en bevriezen’ zit. Als je dit proces doorhebt en er rekening mee houdt, heb je een betere ingang bij je cliënt. Door fysieke oefeningen te doen, kun je bovendien dit patroon gaan doorbreken.

Waarom

In de begeleiding van mensen met (mentale, emotionele, sociale of psychische) problemen wordt vaak voorbijgegaan aan het fysieke aspect. Begeleiders hebben in hun opleiding meestal niet de skills meegekregen om met fysiek werk het emotionele brein aan te passen. Daardoor ontbreekt het besef dat iets wat ‘tussen de oren zit’ ook onderdeel van het lijf is. Niet zelden kan juist dáár de oplossing gevonden worden.

Hoe

Je leert de mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen en wat het effect hiervan is op jouw werk. Wat het belang is van bewust ademen en hoe je beter kunt omgaan met je lichaamsgevoel. Het oefenen en ervaren draagt bij aan je eigen fysieke en emotionele ontwikkeling, omdat je ervaart hoe je vanuit je eigen kracht kunt reageren op de omgeving. Door dit te ondervinden, leer je het ook herkennen bij anderen en kun je het zelf overbrengen.

Agenda

begeleiders hoogbegaafde personen

Werken en studeren met Mirian heeft oprecht mijn leven verrijkt. Als collega in coaching én als coach. De sessie die we gedaan hebben, heeft veel voor mij in een ander perfectief geplaatst op een zeer positieve manier. Mirian is bijzonder goed in het aanvoelen van haar cliënt. De combinatie van deze gevoeligheid, haar zorgvuldigheid, stabiliteit en doortastendheid maakt haar in mijn ogen een topcoach. Onze diepe connectie en fijne gesprekken koester ik.

Maaike Rekers

Ik zou een 9 geven voor de opleiding ‘De kracht van je hoofd zit in je lijf’ van Mirian Rutten. Door dingen te ervaren integreer ik kennis. Ik voel wat de oefeningen met mij doen. Dit kan ik voortaan toepassen in mijn mbo-praktijk. Het geeft inspiratie. Ik vond het ook heerlijk om Mirians praktische inslag te ervaren. Veel geleerd!

Ron Langendoen
Coach

'De kracht van je hoofd zit in je lijf' was voor mij een waardevolle training, zowel qua kennis als voor mijn persoonlijke groei. De begeleiding door Mirian Rutten vond ik goed en persoonlijk. Ook haar expertise en haar flexibiliteit tijdens deze 7-daagse opleiding waren heel goed. Een aanrader voor iedereen die met hoogbegaafde jeugdigen werkt!

Sjoerd Dirk Meijer
ECHA Specialist hoogbegaafdheid bij iQBegrijp

Wil je liever een coaching sessie alleen?
Of heb je een vraag?

Bel dan naar

(+31) 6 51175420

of stuur een berichtje via het contactformulier.

© 2021 Mirian Rutten