06-51175420

Heb je vragen? Wil je gewoon even sparren? Of wil je weten wat het kost? Je mag me altijd bellen, mailen of appen.

06 - 51175420

Voor kinderen, jongeren en hun ouders

Voel jij je soms onbegrepen? Of niet gehoord? Vind je dat mensen jou niet op waarde schatten? Dat komt vaak voor bij kinderen en jongeren die hoogbegaafd zijn. Ook als ze niet weten dat ze dat zijn. Deze jongeren worden soms lastig of overgevoelig genoemd of ze gedragen zich overactief.

Hoogbegaafde mensen zijn geneigd om ‘in hun hoofd te zitten’. Als je druk bent met gedachten, scenario’s, oorzaak-gevolg-vragen en de omgeving, heb je minder aandacht voor het zintuiglijke. En doordat je je minder bewust bent van je eigen lichaamstaal, kan dit ertoe leiden dat je de overtuigingskracht mist om gehoord en gezien te worden.

Vinden mensen jou intelligent en verwachten ze dat jij alles zelf wel kunt oplossen? Dat is lastig. Want soms mis je sociale vaardigheden om te komen tot een oplossing. En soms moet je eerst leren leren.

Voor wie

Mirian Rutten begeleidt hoogbegaafde jongeren en kinderen. Dit kan met een groepsworkshop of met persoonlijke begeleiding. In zo’n traject worden de ouders betrokken, omdat zij een belangrijke factor zijn.

Wat

Mirian leert je om te gaan met de uitdagingen die horen bij het hoogbegaafd zijn. Ze maakt dat jij je bewust wordt van je lichaam, van waar je (letterlijk) staat en van de non-verbale signalen die jij uitzendt. Je leert hoe je beter kunt luisteren naar de signalen van je lichaam en hoe je die beter kunt begrijpen. Als je bijvoorbeeld weet wat jou triggert of boos maakt, kun je daar beter mee omgaan. Zo voorkom je frustraties.

Je leert hoe je jezelf krachtig kunt neerzetten. Grenzen aangeven, keuzes durven maken, innerlijke kracht voelen en aanwezig durven zijn. Ook leer je hoe je je kunt inleven in de ander, meebewegen, samenwerken en innerlijke rust creëren. Door het verbinden van je lijf, hart en hoofd word je fysieke, emotionele en mentale bewustzijn vergroot. De resultaten daarvan zijn betere communicatie, hogere prestaties en minder stress.

De oefeningen tijdens de workshop versterken je zelfvertrouwen en je sociale en communicatieve vaardigheden. Ze leren je duidelijker te communiceren, je eigen ruimte in te nemen en zodoende steviger in je schoenen te staan. Lees meer over deze workshop.

Met individuele begeleiding kunnen we dieper ingaan op de specifieke vragen die jij hebt. Voor meer informatie daarover, kun je bellen of appen naar 06 – 51175420 of stuur een berichtje via het contactformulier.

Waarom

Wie veel nadenkt en alles rationaliseert, kan het contact verliezen met zijn lichaam, zijn eigen energie en de omgeving. Hoogbegaafden zijn zich vaak nauwelijks bewust van het feit dat ze behalve hersens ook nog een lichaam hebben. En dat ze met dat lichaam ook communiceren. Zich niet gezien of gehoord voelen, niet op waarde geschat worden, als ‘lastig’ of overgevoelig ervaren worden door de omgeving, heeft daar alles mee te maken.

Lichaamsbesef kan een wereld van verschil betekenen om wél gezien en gehoord te worden. Om je stevig op je benen te zetten – letterlijk – en je grenzen aan te geven.

Hoe

Mirian werkt met fysieke begeleiding en energetische coaching om jongeren (en kinderen en volwassenen) zich weer bewust te laten worden van zichzelf, hun lichaam, hun kracht en hun omgeving.

Door fysieke begeleiding leer je bij jezelf patronen en mechanismen van vechten, vluchten en bevriezen (her)kennen. En daardoor ook die van anderen. Het oefenen en ervaren draagt bij aan jouw eigen fysieke en emotionele ontwikkeling, omdat je ervaart hoe je vanuit je eigen kracht kunt reageren op de omgeving. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar het is uitermate praktisch, concreet en doelgericht. Met een uitgekiende combinatie van verschillende methodes help ik jou om je bewust te worden van je lichaam en van je non-verbale signalen.

Voor kinderen begeleiding

Voor ouders van hoogbegaafde jongeren en kinderen

Niet alleen rechtstreekse begeleiding is een manier om wat vast zit, weer los te krijgen. Om kinderen en jongeren te kunnen helpen, is het goed om (ook) volwassenen te betrekken. Ouders hebben veel meer invloed dan ze zelf denken. Kinderen spiegelen zich immers aan volwassen rolmodellen en hun gedrag. Als je vastgelopen volwassenen weer ‘los’ krijgt en hen bewust maakt van het feit dat ze in de eerste plaats voor zichzelf moeten kunnen zorgen voordat ze voor hun kinderen kunnen zorgen, heb je al veel gewonnen.

Wij zijn bij Mirian Rutten terecht gekomen aangezien onze oudste zoon van 9 jaar vastliep in zijn ontwikkeling op school en thuis. Later is Mirian ook met onze jongste zoon van 6 jaar aan de slag gegaan. Mirian is met beide jongens oefeningen gaan doen, zodat zij meer in hun lijf zijn gaan zitten en steeds beter om kunnen gaan met emoties en de uiting hiervan. Wij ouders hebben hier ook begeleiding bij gekregen om te kijken hoe het bij ons werkt, zodat we het vervolgens kunnen terugkoppelen naar onze kinderen. En ook om te leren kijken naar ons eigen gedrag en wat voor effect het heeft op de kinderen. Kenmerkend voor Mirians werkwijze zijn: verbinding, veiligheid, respectvol, spiegelend, kritisch, alles mag er zijn zonder oordeel, sturend zonder druk, doelgericht, met beide benen op de grond, oprechtheid en humor.Mocht je vastlopen in een systeem (zoals in je werk, gezin of relatie) en je wilt reflecteren naar jezelf met een open mind, dan is Mirian zeker een aanrader om je hierin te ontwikkelen.

Debbie Broos

Wil je een begeleiding sessie plannen voor jou alleen of met je ouders(s) erbij? Of heb je een vraag?

Dan kun je altijd bellen of appen naar

(+31) 6 51175420

of stuur een berichtje via het contactformulier.

© 2021 Mirian Rutten